Emanuil Gojdu 1802-1870 Cu ocazia împlinirii a 216 ani de la nașterea marelui mecena, la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea, au fost organizate o serie de activități în amintirea acestui eveniment.

Un colectiv de elevi îndrumați de către domnii profesori de istorie, Ilie Crăciun și Florentina Barta au realizat o prezentare, sub privirile atente ale colegilor, făcând referire la viața, activitatea și personalitatea lui Emanuil Gojdu. În deschiderea evenimentului au vorbit despre moștenirea lăsată de către marele patron spiritual și despre menirea de a fi gojdist, domnul director al colegiului, profesor Florin Nicoara și doamna director adjunct profesor Anca Mile, evenimentul fiind acompaniat de glasurile calde ale elevilor gimnaziști ai școlii, dirijați de către doamna profesor Delia Vulpe, corul interpretând Imnul Național al României și Imnul Colegiului Național ,,Emanuil Gojdu” din Oradea.

De asemenea elevii gojdiști coordonați de către doamna profesor Delia Vulpe au organizat un amplu spectacol artistic dedicat acestui moment, elevii gojdiși, mari și mici, îmbinând frumusețea talentului vocal, cu dansul și cu teatrul.

La mulți ani Emanuil Gojdu, la mulți ani tuturor celor care trăiesc spiritul gojdist!